torek, 5. julij 2011

1. teden "POČITNIC" je mimo...

Veselila sem se začetka počitnic, saj sem med prijavljenimi otroki opazila veliko znanih imen, in pričakovala veliko poznanih obrazov, ki so seveda leto starejši, za leto modrejši. In če pomislim, da je ekipa, čeprav okrnjena, v večini sestavljena iz vaditeljev, učiteljev in animatorjev, ki so se na fakulteti družili z otroki že prejšnja leta, sem si rekla, da nekaj je že bilo prav lani, da vsi ostajamo zvesti prostoru, instituciji, družbi....zabavi:)

Že drugo leto zaporedoma se sprašujem kaj se poleti zgodi z mojo pisarno. Ogromno promocijskega materiala, ki ni šel v omare, pozabljeni predmeti, izdelki od otrok, sladoledna skrinja, ki je letos polna različnih lučk. Dekleta iz Ljubljanskih mlekarn so res face. Hvala jim! Same luštne stvari, ni kaj, ampak vseeno bom potem septembra vesela, ker bodo stene pisarne bogatejše za kakšno lepo risbico, sporočilce simpatičnega vaditelja...in ne bom potrebovala nobenih posebnih trikov, da bi prišla do stola, računalnika ali pisalne mize, ki se je skoraj ne vidi več. Kadar kdo od staršev ali drugih strank pride k meni v pisarno, se izgovorim, da je vse skupaj bolj ustvarjalni nered. No, moja mami bi rekla, ustvarjalno gor ali dol, še vedno je nered.

....da je "fair play" pomemben na vseh področjih življenja, nam je večini poznan. O pošteni igri pa lahko govorimo, kadar so vsem poznana pravila igre. Tako smo tudi mi začeli teden...s pravili. Tisto malo kar lahko in tisto VELIKO KAR NE SMEMO. No, pa saj ni tako hudo. Samo v ponedeljek smo malo bolj strogi, da potem zdržimo do petka brez poškodb, joka in žalostnih pogledov.

Mogoče se sliši  malce ironično, ampak fino je bilo, ker je bila skupina manjša. Priredili smo prvotno zastavljeni načrt dela, združili otroke po starosti in jim pripravili program, ki je bil še bolj pester. Kdo pa si v bistvu želi cel teden delati podobne reči, če lahko en dan uživa v gimnastični dvorani na takšnem trampolinu, na katerega mami nikoli ne dovoli, kadar smo na morju. Drugi dan lahko skačeš v vodo in iščeš skriti zaklad, naslednji dan pa že drviš po toboganu, opremljen z vsem kar je potrebno za zunanji bazen. Da o raznih igrah žogo, zabijanju in norčijah s super vaditelji ne govorimo.

Se še spomnite kdo je Urška Hrovat? No, naši otroci se bolj slabo, ampak so jo pa spoznali, ko jih je zmotila pri zabavi na bazenu. Kdo je Urška pa vas bomo kmalu ponovno spomnili, saj vas bomo v jesenskem času povabili, da se nam čez mrzle zimske vikende pridružite na avtobusu za Kranjsko Goro, kjer bomo skupaj z njo pridobivali ali izpopolnjevali naše smučarsko znanje.

Vas zanima kaj se bo dogajalo naprej...samo namig, ta teden je pri nas na gostovanju Otroška košarkarska šola LJ. Košarka, košarka, košarka.....:)


NAGRADNO VPRAŠANJE:

Če ugotovite kdo pride na obisk, dobite nagrado!! Namig: jeseni se seli v Rusijo. Pustite kontakt (mail) pod komentarji, da vemo kdo bo prišel iskat nagrado!! :)))

Lep, prelep teden vam želim in uživajte v poletnih dneh! Več se smejte!!;)
Ana

Ni komentarjev:

Objavite komentar